Wij staan voor hoogwaardige architectuur die mensen blij maakt.

Een Maas Kristinsson ontwerp is te herkennen aan
ingetogen schoonheid, vakmanschap, ruimtelijkheid en intrinsieke duurzaamheid
Maas Kristinsson is een samensmelting van Maas architecten en Kristinsson architecten. Een gouden match in deze tijd waar gebouwen energieneutraal, gezond en toekomstbestendig moeten zijn. Maas is meester in ruimtelijke esthetiek, Kristinsson pionier op het gebied van innovatieve duurzame oplossingen, liefst met behulp van de natuur.
Door de fusie is een uniek architectenbureau ontstaan dat esthetiek met vernieuwende duurzaamheid kan verenigen. Energie, gezonde lucht, warmte en verkoeling - we verwerken het op een onzichtbare manier in het ontwerp.
Onze gebouwen voegen altijd extra waarde toe. Voor de opdrachtgever, de gebruikers en de omgeving. We geven alles dezelfde zorgvuldige aandacht. Of het nu een villa, school, fabriek, zorgcentrum, kantoor of woning betreft. Ook als het budget beperkt is.
Bouwen doe je maar een of twee keer in je leven. Het is spannend en leuk, maar er zijn voetangels en klemmen. Regelgeving, vergunningen, planning en begroting, wij hebben er veel ervaring mee. De meeste kennis zit in eigen huis, maar mocht het nodig zijn kunnen we beroep doen op vertrouwde adviseurs.


Toekomstbestendig bouwen
Onze roots in duurzaamheid
Jón Kristinsson is de peetvader van duurzame architectuur. Als architect en uitvinder bedacht hij vanaf de jaren zeventig talloze innovaties. Hij was tot 2001 hoogleraar Climate Design op de TU Delft en ontving prestigieuze prijzen voor zijn vernieuwingen.
In 2001 nam Daan Josee, sinds 1988 de rechterhand van Jón, met dezelfde passie het bureau over. Maas Kristinsson heeft toegang tot zijn enorme kennis op het gebied van vernieuwende duurzaamheid.
Maas Kristinsson heeft de intentie om biobased te bouwen. Niet als doel op zich, maar als een vanzelfsprekend uitgangspunt.
Steeds meer opdrachtgevers delen die overtuiging. Zij kijken verder dan esthetiek en comfort. Gezondheid, toekomstwaarde en verbondenheid met de natuur zijn minstens zo belangrijk.
Natuurlijke, biobased materialen dragen daar direct aan bij. Ze ademen, reguleren vocht en zorgen voor een gezond binnenklimaat. Bovendien slaan ze CO₂ op in plaats van het uit te stoten, en kunnen ze terug de natuur in of worden hergebruikt. Zo blijft er geen onnodig afval achter.
Bovendien: door zoveel mogelijk te bouwen mét de natuur in plaats van ertegenin, dragen we bij aan een gebouwde omgeving die niet uitput, maar verrijkt.
Het voelt goed – en doet goed.
