De 'Tool' van WILA wint Nationale Staalprijs 2022

Winnaarstaalprijs2022

De Tool (WILA) heeft de Nationale Staalprijs gewonnen! Chapeau voor opdrachtgever WILA en onze architect Jorrit Hulshof.

De jury onder leiding van de bekende architect Sjoerd Soeters gaf veel lof aan opdrachtgever WILA die het personeel heeft betrokken bij de planvorming. Het gebouw is niet alleen zeer functioneel en efficiënt, er is ook veel daglicht, groen en zicht op de buitenomgeving. Door de open structuur staan alle medewerkers altijd met elkaar in contact. Dit alles draagt bij aan het werkplezier en de prestaties.

Veel dank ook aan Kreunen Bouw Lochem B.V. , WSP, TRIAS Advies & Energiemanagement, Alferink Installatietechniek, Brink Staalbouw, LUTEC Luchttechniek

18033 WILA maas architecten fabriek productievestiging lochem 002

Voor de ‘Tool’ is sterk ingezet op het welzijn van de medewerkers, uniek voor een productiebedrijf dat 24 uur per dag, 7 dagen per week operationeel is.

18033 WILA fabriek atrium 3 004
18033 WILA fabriek kantoren 2 006
18033 WILA fabriek connectie buiten 007
Wila Buitenaanzicht02

Het Nederlandse WILA is een belangrijke werkgever in Lochem. Het bedrijf is marktleider op het gebied van high-tech systemen en gereedschappen om staal te buigen. Voor keukenapparateur tot aan plaatmateriaal voor de scheepsbouw.

Maas Kristinsson Architecten (hoofdkantoor in Lochem) staat bekend om ontwerpen van hoge kwaliteit, met veel aandacht voor uitstraling, een prettige en gezonde werk- en woonomgeving, en excellente detailering.

Gerelateerd project

Productielocatie WILA Lochem

18033 WILA fabriek atrium 1 010