

In ontwikkeling: clubhuis golfvereniging
BelevenHet nieuwe hart van De Lochemse is uitnodigend, landschappelijk en eigen.
Het nieuwe clubhuis van De Lochemse Golfclub krijgt een vanzelfsprekende plek in het Achterhoekse coulissenlandschap. Niet door op te vallen, maar door zich te voegen. De architectuur is ingetogen, herkenbaar en verbonden met haar omgeving.
Het ontwerp verwijst naar de traditionele kapschuren in de streek. Dat geeft het clubhuis niet alleen een krachtig silhouet, maar verbindt ook nieuw met oud – met behoud van een bestaande schuur (lockerberging). Het nieuwe ensemble past straks moeiteloos in het landschap van Lochem.
De Lochemse Golfclub is al ruim 30 jaar gevestigd in een boerderij uit de jaren ’80. In 2003 is het clubhuis met verschillende bijgebouwen uitgebreid tot een ‘minidorp’.
Inmiddels voldoen de boerderij en opstallen niet langer aan de wensen en eisen van een modern en gastvrij clubhuis. Donkere ruimtes en de noodzaak om te investeren in duurzaamheid en brandveiligheid hebben geleid tot de keuze voor nieuwbouw.
Een allesomvattende kapvorm, geïnspireerd op traditionele schuren

Compact, licht en flexibel
Het nieuwe clubhuis wordt compact, licht en uitnodigend. Dankzij een verhoogd maaiveld en een split-level opbouw ontstaat een logische, (multi)functionele indeling die aansluit op het terrein.
Vanuit vrijwel elke ruimte is zicht op de baan, het restaurant en de toegangsweg.
Het vaste ritme van spanten maakt het gebouw flexibel in gebruik. Ruimtelijk wordt alles maximaal benut - ook op de verdieping.
De houten spanten maken niet alleen efficiënt en circulair bouwen mogelijk, ze geven ook sfeer aan het clubhuis. De spanten definiëren zones, brengen warmte en geven het interieur een herkenbare identiteit.




𝗗𝗲𝗺𝗼𝗻𝘁𝗮𝗯𝗲𝗹 𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗼𝗯𝗮𝘀𝗲𝗱
Vrijwel alle materialen zijn demontabel en herbruikbaar. De gevels bestaan uit hout met een basis van steenstrips. De houtskeletbouw wordt geïsoleerd met biobased materialen.
Rondom het clubhuis wordt de biodiversiteit versterkt met hagen, bloemen en nestelplekken. Zo groeit de Lochemse op natuurlijke wijze mee met het landschap én de toekomst.
