Woonhuis Enschede

Wonen

Overal zicht op het prachtige coulisselandschap.

Woonhuis Enschede Wonen

Kenmerkend voor het Twentse buitengebied is het prachtige coulisselandschap met zijn open percelen omzoomd door bomen en houtwallen.

Deze ruime villa staat op zo’n perceel, in het buitengebied van Enschede. Het is een lang en relatief smal huis waar - ondanks de hoge bomen - het daglicht op meerdere manieren naar binnen komt.

Sscanner Lo19062409390

De woning ligt met de rug tegen de noordelijke bomenrand, dichtbij de inrit. De woonkant is op het zuidwesten gericht. Vanuit alle leefvertrekken kijk je uit op de tuin met in de verte de hoge eiken die het terrein begrenzen.
Door het huis op deze manier op het terrein te positioneren konden alle woonwensen worden gerealiseerd. Het creëerde daarnaast ook openheid om onbelemmerd te kunnen genieten van het landschap en de zon, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Het huis heeft rondom veel glas, ook aan de noordzijde waar de entreehal en de keuken zitten. Het glas loopt in het hart van de woning door tot aan de dakrand.

Op de verdieping verbindt een loopbrug de slaapvertrekken met elkaar. De ‘zwevende’ loopbrug ligt los van de glasgevel. Hierdoor is er connectie met de begane grond.

Ik kijk waar de zon op en onder gaat. En hoe mensen leven. Dat bepaalt mede het uiteindelijke ontwerp

Wim 6 F6 A7656

Wim Maas Architect

Enschede Hoeksma 8

De keukenruimte springt uit de gevel waardoor er goed zicht is op de oprit en de straat. De dakopening zorgt voor extra lichtinval op deze noordzijde van het huis.

De ouderslaapkamer en de twee slaapkamers van de kinderen liggen op grote afstand van elkaar en worden verbonden door de loopbrug. De ouders en de kinderen hebben daardoor een eigen domein. Een grote ‘doorloopkast’ geeft toegang tot de ouderslaapkamer.

Ook binnen zijn alle details zorgvuldig ontworpen: het houten plafond (en dakoverstek), de haard, de badkamers, kastenwanden en deuren.
Het plafond van fraké hout (verduurzaamd hout) loopt van binnen naar buiten door.

Enschede Hoeksma 45
Enschede Hoeksma 34
Enschede Hoeksma 37
Enschede Hoeksma 43
Enschede Hoeksma 31
Enschede Hoeksma 52

De buitengevel bestaat uit roomwit stuukwerk, hout en zandkleurig steen. Door het gebruik van deze natuurlijke materialen voegt de woning zich in het landschap.
Een bijzonder element is de overdekte veranda. Vanuit de woning is de vloer naar buiten doorgetrokken waardoor het terras iets zweeft.

Enschede Hoeksma 17

Kindcentrum De Zeeraket Almere Duin

Bekijk project

Modern Landhuis Wilp

Bekijk project

Renovatie en nieuwbouw Hengelo

Bekijk project

Villa Gorssel

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Basisschool Haren

Bekijk project

Schuurwoning Olst

Bekijk project

Woonhuis Epse

Bekijk project

Hoofdkantoor Vreugdenhil Dairy Foods Nijkerk

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Patiowoning Apeldoorn

Bekijk project

Villa Laren

Bekijk project

Villa Elst

Bekijk project

Kantoor Waterschap Rijn en IJssel Doetinchem

Bekijk project

Woonhuis Amsterdam

Bekijk project

Gebiedsontwikkeling Curaçao

Bekijk project

Villa Lochem

Bekijk project

Hoofdkantoor Vitelco Leather Lichtenvoorde

Bekijk project

Villa Doetinchem

Bekijk project

Lyceum Fons Vitae Amsterdam

Bekijk project

Schuurwoning Olst

Bekijk project

Woonhuis Twello

Bekijk project

Appartementen en stadswoningen Deventer

Bekijk project

Interieur woonhuis Wierden

Bekijk project

Integraal Kindcentrum Teresa Leeuwarden

Bekijk project

Interieur APS IT-diensten Utrecht

Bekijk project

Brede School De Jutter Vlieland

Bekijk project

Woonhuis Rozendaal

Bekijk project

Kindcentrum Emmerhout Emmen

Bekijk project

Productielocatie WILA Lochem

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Woonhuis Oldebroek

Bekijk project

Woningbouwproject Blaricum

Bekijk project

Woonhuis Woerden

Bekijk project

Integraal kindcentrum Argonauten Haarlem

Bekijk project

Verbouwing boerderij Doetinchem

Bekijk project

Rietgedekte villa Ouderkerk aan de Amstel

Bekijk project

Interieur woning Zutphen

Bekijk project

Campus Damwâld

Bekijk project

Landgoedwoning Warnsveld

Bekijk project

Revitalisatie JVO Gymnasium Amersfoort

Bekijk project

Graafschap College Doetinchem

Bekijk project

Sociale huurwoningen Deventer

Bekijk project

Villa Soest

Bekijk project

Kindcentrum Emmer Compascuum

Bekijk project

Verbouwing boerderij Enschede

Bekijk project

Appartementen Lochem

Bekijk project

Interieur Graafschap College Doetinchem

Bekijk project

Woonhuis Amstelveen

Bekijk project

VSO Thriantaschool Emmen

Bekijk project

Woonhuis Schalkhaar

Bekijk project

Glazen villa Berlicum

Bekijk project

Ecovilla Diepenheim

Bekijk project

Schuurwoningen Azelo

Bekijk project

MKC De Wijde Wereld

Bekijk project

Appartementen Doetinchem

Bekijk project

schuurwoning Peize

Bekijk project

Integraal kindcentrum Marelint Marum

Bekijk project

Seniorenappartementen Lochem

Bekijk project

Sociale huurappartementen Ulft

Bekijk project

Verbouwing boerderij Barchem

Bekijk project

Tankstation Zutphen

Bekijk project

Details

Soort project
Wonen
Status
Ontwikkeld
Oppervlakte

427 m2

Locatie

Enschede

Opdrachtgever

Particulier

Aannemer

Bouwbedrijf Steggink, Reutum

Fotografie

Edith Verhoeven