03025 MAKR Deventer Spikvoorde 1

Sociale huurwoningen Deventer

Wonen

Zonnige eilandwoningen met veel privacy.

Sociale huurwoningen Deventer Wonen

De Vijfhoek in Deventer is een van de eerste Vinex-wijken van Nederland. In de deelwijk Spikvoorde hebben we een woonblok ontworpen met negen sociale huurwoningen op een groen ‘eiland’.

Locatie

Spikvoorde ligt aan de uiterste oostrand van Deventer, grenzend aan het landelijke gebied van Salland. Het fungeert als schakel tussen de stad en het buitengebied. Het landschap is richtinggevend geweest bij de stedenbouwkundige inrichting van de wijk.

03025 MAKR Deventer 2

Hoewel Spikvoorde grotendeels is vormgegeven als een traditionele woonwijk, zijn sommige delen open en groen gehouden. Op enkele van die locaties mocht onder strikte voorwaarden worden gebouwd.

De twee belangrijkste vereisten voor dit specifieke woongebouw betroffen de vorm en de ligging. Het gebouw moest ovaalvormig zijn en een iets verhoogde (eiland)ligging hebben om overtollig regenwater te kunnen bufferen.

03025 MAKR Deventer Spikvoorde 2

Door de vereiste ovale vorm en de beperkte bouwruimte moesten we creatief omgaan met de indeling van de woningen. Ook was er geen ruimte voor een tuin. Toch is het gelukt om bijzondere sociale huurwoningen te realiseren met veel daglicht, een zonnig balkon, privacy en uitzicht.

De woningen staan rond een gezamenlijk binnenplein, waar ook een afgeschermde plek is voor auto’s. Ondanks dat de voorkanten van de woningen naar het noorden kijken, komt er door de grote glaspartijen veel daglicht binnen.

03025 MAKR Deventer 6
03025 MAKR Deventer 5
03025 MAKR Deventer 4

Vanwege de ovaalvorm was er op de begane grond aan de pleinzijde te weinig ruimte voor wonen. Daarom zijn hier de entree en de berging (ook voor fietsen) gekomen. De slaapkamers bevinden zich aan de achterzijde op de begane grond. Boven is het woongedeelte, met een half overdekt balkon op het zuiden. Hier is ook het mooiste uitzicht.

03025 MAKR Deventer Spikvoorde 1
03025 MAKR Deventer Spikvoorde 4

Dankzij de schakeringen in de gevel is er veel privacy. De ovale vorm zorgt ervoor dat geen enkele woning hetzelfde is. De wit gestuukte gevel met antraciet kleurige kozijnen en balkonreling zorgen voor eenheid en harmonie.

Kindcentrum De Zeeraket Almere Duin

Bekijk project

Modern Landhuis Wilp

Bekijk project

Renovatie en nieuwbouw Hengelo

Bekijk project

Villa Gorssel

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Basisschool Haren

Bekijk project

Schuurwoning Olst

Bekijk project

Woonhuis Epse

Bekijk project

Hoofdkantoor Vreugdenhil Dairy Foods Nijkerk

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Patiowoning Apeldoorn

Bekijk project

Villa Laren

Bekijk project

Villa Elst

Bekijk project

Kantoor Waterschap Rijn en IJssel Doetinchem

Bekijk project

Woonhuis Amsterdam

Bekijk project

Gebiedsontwikkeling Curaçao

Bekijk project

Villa Lochem

Bekijk project

Hoofdkantoor Vitelco Leather Lichtenvoorde

Bekijk project

Villa Doetinchem

Bekijk project

Lyceum Fons Vitae Amsterdam

Bekijk project

Schuurwoning Olst

Bekijk project

Woonhuis Twello

Bekijk project

Appartementen en stadswoningen Deventer

Bekijk project

Interieur woonhuis Wierden

Bekijk project

Integraal Kindcentrum Teresa Leeuwarden

Bekijk project

Interieur APS IT-diensten Utrecht

Bekijk project

Brede School De Jutter Vlieland

Bekijk project

Woonhuis Rozendaal

Bekijk project

Kindcentrum Emmerhout Emmen

Bekijk project

Productielocatie WILA Lochem

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Woonhuis Oldebroek

Bekijk project

Woningbouwproject Blaricum

Bekijk project

Woonhuis Woerden

Bekijk project

Integraal kindcentrum Argonauten Haarlem

Bekijk project

Verbouwing boerderij Doetinchem

Bekijk project

Rietgedekte villa Ouderkerk aan de Amstel

Bekijk project

Interieur woning Zutphen

Bekijk project

Campus Damwâld

Bekijk project

Landgoedwoning Warnsveld

Bekijk project

Revitalisatie JVO Gymnasium Amersfoort

Bekijk project

Graafschap College Doetinchem

Bekijk project

Sociale huurwoningen Deventer

Bekijk project

Villa Soest

Bekijk project

Kindcentrum Emmer Compascuum

Bekijk project

Verbouwing boerderij Enschede

Bekijk project

Appartementen Lochem

Bekijk project

Interieur Graafschap College Doetinchem

Bekijk project

Woonhuis Amstelveen

Bekijk project

VSO Thriantaschool Emmen

Bekijk project

Woonhuis Schalkhaar

Bekijk project

Glazen villa Berlicum

Bekijk project

Ecovilla Diepenheim

Bekijk project

Schuurwoningen Azelo

Bekijk project

MKC De Wijde Wereld

Bekijk project

Appartementen Doetinchem

Bekijk project

schuurwoning Peize

Bekijk project

Integraal kindcentrum Marelint Marum

Bekijk project

Seniorenappartementen Lochem

Bekijk project

Sociale huurappartementen Ulft

Bekijk project

Verbouwing boerderij Barchem

Bekijk project

Tankstation Zutphen

Bekijk project

Details

Soort project
Wonen
Status
Gerealiseerd
Locatie

Deventer, Nederland

Opdrachtgever(s)

Le Clercq Planontwikkeling