MA1705 VB 4815

Villa Doetinchem

Wonen

Wat is er mogelijk als je niet de hoogte in mag?

Villa Doetinchem Wonen

Aan de rand van Doetinchem ligt een bosrijke woonlocatie met op steenworp afstand de uitgestrekte Kruisbergse bossen met rivierduinen en vennen. Vanwege deze groene omgeving zijn de bouwvoorschriften streng. Hier mogen woningen maximaal anderhalve verdieping (4,5 meter) hoog zijn en moeten ze een plat dak hebben.
Voor deze woning gold bovendien dat er een beperkt bouwvak beschikbaar was. Om het gezin toch voldoende ruimte te kunnen geven liggen de slaapkamers en functionele ruimtes half verdiept in de grond.

Concept

Centraal gelegen patio die voor voldoende daglicht en zicht zorgt, en alle vertrekken verbindt.

11089 sc005 kopie
MA1705 VB 4815
MA1705 VB 4809
MA1705 VB 4753

De basis van het ontwerp bestaat uit twee L-vormige rechthoeken die gedeeltelijk over elkaar zijn geschoven. Tussen de L-vormen is een half open, diepe patio gecreëerd. Die ligt op hetzelfde niveau als de slaapkamers, anderhalve meter verzonken in de grond. Door de openheid en lichtinval van de patio hebben de bewoners niet het gevoel dat ze zich ‘onder de grond’ bevinden. Vanaf de kavel is de bosrand van de Kruisbergse bossen goed zichtbaar. Dit is meegenomen in het ontwerp van de woning. Doorzichten en glasgevels geven ruim zicht op de bomen en de tuin. Wat opvalt zijn de hoogteverschillen en inspringingen van het woonhuis. In combinatie met de toegepaste materialen vormt het samen een speelse eenheid. Een uitgesproken wens van de bewoners.

MA1705 VB 4754
MA1705 VB 4671

Speelse hoogteverschillen en overal contact met buiten.

De entree van de woning is anderhalve meter boven het maaiveld. Binnen loop je door naar de werkkamer en de grote eetkeuken, die grenst aan een op het zuiden gelegen dakterras. Vanuit de keuken leidt een trap naar beneden naar de woonkamer die op tuinniveau ligt. Zo ontstaat een harmonische verbinding met de tuin aan de achterkant van de woning.

De garage bevindt zich in de lange zijde van de L, naast de entreetrap. De slaapkamers aan de voorzijde krijgen vooral daglicht van de halfhoge raampartijen. De wit gestuukte ‘omarming’ van het woongedeelte, met overstek, zorgt zomers voor een natuurlijke zonwering.

MA1705 VB 4799
MA1705 VB 4718
MA1705 VB 4729
MA1705 VB 4769
MA1705 VB 4692
Contrast

Het antraciete metselwerk van de carport-garage vormt een mooi contrast met de wit gestuukte omlijsting van de woning.

MA1705 VB 4701
MA1705 VB 4821

Kindcentrum De Zeeraket Almere Duin

Bekijk project

Modern Landhuis Wilp

Bekijk project

Renovatie en nieuwbouw Hengelo

Bekijk project

Villa Gorssel

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Basisschool Haren

Bekijk project

Schuurwoning Olst

Bekijk project

Woonhuis Epse

Bekijk project

Hoofdkantoor Vreugdenhil Dairy Foods Nijkerk

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Patiowoning Apeldoorn

Bekijk project

Villa Laren

Bekijk project

Villa Elst

Bekijk project

Kantoor Waterschap Rijn en IJssel Doetinchem

Bekijk project

Woonhuis Amsterdam

Bekijk project

Gebiedsontwikkeling Curaçao

Bekijk project

Villa Lochem

Bekijk project

Hoofdkantoor Vitelco Leather Lichtenvoorde

Bekijk project

Villa Doetinchem

Bekijk project

Lyceum Fons Vitae Amsterdam

Bekijk project

Schuurwoning Olst

Bekijk project

Woonhuis Twello

Bekijk project

Kindcentrum Emmerhout Emmen

Bekijk project

Appartementen en stadswoningen Deventer

Bekijk project

Interieur woonhuis Wierden

Bekijk project

Integraal Kindcentrum Teresa Leeuwarden

Bekijk project

Interieur APS IT-diensten Utrecht

Bekijk project

Brede School De Jutter Vlieland

Bekijk project

Woonhuis Rozendaal

Bekijk project

Appartementencomplex Arnhem

Bekijk project

Productielocatie WILA Lochem

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Interieur hoofdkantoor Sissy-Boy

Bekijk project

Glazen villa Berlicum

Bekijk project

Woningbouwproject Blaricum

Bekijk project

Modern landhuis Laren (Gld)

Bekijk project

Woonhuis Woerden

Bekijk project

Integraal kindcentrum Argonauten Haarlem

Bekijk project

Verbouwing boerderij Doetinchem

Bekijk project

Woonhuis Oldebroek

Bekijk project

Rietgedekte villa Ouderkerk aan de Amstel

Bekijk project

Interieur woning Zutphen

Bekijk project

Campus Damwâld

Bekijk project

Landgoedwoning Warnsveld

Bekijk project

Revitalisatie JVO Gymnasium Amersfoort

Bekijk project

Graafschap College Doetinchem

Bekijk project

Sociale huurwoningen Deventer

Bekijk project

Villa Soest

Bekijk project

Kindcentrum Emmer Compascuum

Bekijk project

Verbouwing boerderij Enschede

Bekijk project

Woonhuis Schalkhaar

Bekijk project

Appartementen Lochem

Bekijk project

Interieur Graafschap College Doetinchem

Bekijk project

Woonhuis Amstelveen

Bekijk project

VSO Thriantaschool Emmen

Bekijk project

Uitbreiding woonboerderij Laren

Bekijk project

Ecovilla Diepenheim

Bekijk project

Schuurwoningen Azelo

Bekijk project

MKC De Wijde Wereld

Bekijk project

Integraal kindcentrum Marelint Marum

Bekijk project

schuurwoning Peize

Bekijk project

Appartementen Doetinchem

Bekijk project

Seniorenappartementen Lochem

Bekijk project

Sociale huurappartementen Ulft

Bekijk project

Verbouwing boerderij Barchem

Bekijk project

Tankstation Zutphen

Bekijk project

Regionale ambulancevoorziening Flevoland

Bekijk project

Revitalisatie zorglocatie Oranjestein in Doorn

Bekijk project

Details

Soort project
Wonen
Status
Gerealiseerd
Oppervlakte

375 m2

Locatie

Doetinchem, Nederland

Opdrachtgever(s)

Particulier

Aannemer

Marku bouw, Lichtenvoorde

Fotografie

Christiaan de Bruijne