LR Zutphen 195

Interieur woning Zutphen

Wonen

Tijdloos klassiek.

Interieur woning Zutphen Wonen

In het historisch centrum van Zutphen hebben we een monumentaal pand gerenoveerd en een nieuw interieur ontworpen. De bewoner wilde graag een eigentijdse woning die veel warmte en rust uitstraalt, als contrast met zijn uitdagende werk in de staalbouw.

Het interieur is een mix van design en tijdloos klassiek. Stijlvol en warm, met respect voor het verleden.

17041 MAKR Zutphen 216

De woning bevindt zich boven een winkelpand en bestaat uit drie woonlagen. Grote niveauverschillen maakte de verbinding tussen het voor- en achterhuis lastig.

Om de samenhang te verbeteren zijn er enkele inventieve constructieve ingrepen gedaan. Hierdoor werd het mogelijk de trap op een vanzelfsprekende manier door beide delen te vervlechten. Daarmee was de grootste barrière opgelost.

17041 MAKR Zutphen 142
01-03

Daarnaast hebben we de kern (twee functionele blokken) van de woning uitgebreid. De stoere blokken verbinden het voorhuis met het achterhuis. Ze omsluiten diverse functies zoals de meterkast en het toilet. Ook het voorportaal (entree), de garderobe en een kleine werkplek zijn er ondergebracht.

De wandbekleding bestaat uit gerookt eiken met een subtiel patroon. Dat geeft de blokken een stoer en levendig karakter. Door het contrast met de lichtere vloer krijgt de ruimte een warme uitstraling. De stalen deur tussen de blokken zorgt ervoor dat er licht in het voorportaal komt. En er is zo ook zicht op de monumentale trap. De horizontale vlakverdeling van het glas sluit aan op de belijning van de wandbekleding.

17041 MAKR Zutphen 262

Het interieur heeft als basis een verouderde eiken visgraat vloer. De vloer is doorgetrokken in alle vertrekken. Een specialistische klus. Alles is in verstek gezaagd om de latjes over de trede als een ‘waterval’ te kunnen verwerken.

De stoffering en meubels hebben een rustige, zachte uitstraling. De kleuren zijn verzadigd en gedempt. De meubels zijn moderne klassiekers, passend bij de sfeer.

17041 MAKR Zutphen 195

In de slaapkamer is van hetzelfde gerookte eiken een maatwerk kastenwand gerealiseerd. De kast loopt door tot in de nok van de kap.

Ook de deur is in de afwerking meegenomen zodat er een eenduidig beeld ontstaat.

17041 MAKR Zutphen 343
17041 MAKR Zutphen 332

Vanwege de grillige contouren van het pand was de badkamer een uitdaging. Om geen storende lijnen te krijgen was er maatwerk nodig. Alles is vrijwel naadloos bekleed met grote keramische platen.

De organische vorm van het bad respecteert de bestaande contouren van deze complexe ruimte. De dakkapel, wanden en spanten blijven zo vrij en goed zichtbaar.

17041 MAKR Zutphen 397
17041 MAKR Zutphen 390

Kindcentrum De Zeeraket Almere Duin

Bekijk project

Modern Landhuis Wilp

Bekijk project

Renovatie en nieuwbouw Hengelo

Bekijk project

Villa Gorssel

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Basisschool Haren

Bekijk project

Schuurwoning Olst

Bekijk project

Woonhuis Epse

Bekijk project

Hoofdkantoor Vreugdenhil Dairy Foods Nijkerk

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Patiowoning Apeldoorn

Bekijk project

Villa Laren

Bekijk project

Villa Elst

Bekijk project

Kantoor Waterschap Rijn en IJssel Doetinchem

Bekijk project

Woonhuis Amsterdam

Bekijk project

Gebiedsontwikkeling Curaçao

Bekijk project

Villa Lochem

Bekijk project

Hoofdkantoor Vitelco Leather Lichtenvoorde

Bekijk project

Villa Doetinchem

Bekijk project

Lyceum Fons Vitae Amsterdam

Bekijk project

Schuurwoning Olst

Bekijk project

Woonhuis Twello

Bekijk project

Appartementen en stadswoningen Deventer

Bekijk project

Interieur woonhuis Wierden

Bekijk project

Integraal Kindcentrum Teresa Leeuwarden

Bekijk project

Interieur APS IT-diensten Utrecht

Bekijk project

Brede School De Jutter Vlieland

Bekijk project

Woonhuis Rozendaal

Bekijk project

Kindcentrum Emmerhout Emmen

Bekijk project

Productielocatie WILA Lochem

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Woonhuis Oldebroek

Bekijk project

Woningbouwproject Blaricum

Bekijk project

Woonhuis Woerden

Bekijk project

Integraal kindcentrum Argonauten Haarlem

Bekijk project

Verbouwing boerderij Doetinchem

Bekijk project

Rietgedekte villa Ouderkerk aan de Amstel

Bekijk project

Interieur woning Zutphen

Bekijk project

Campus Damwâld

Bekijk project

Landgoedwoning Warnsveld

Bekijk project

Revitalisatie JVO Gymnasium Amersfoort

Bekijk project

Graafschap College Doetinchem

Bekijk project

Sociale huurwoningen Deventer

Bekijk project

Villa Soest

Bekijk project

Kindcentrum Emmer Compascuum

Bekijk project

Verbouwing boerderij Enschede

Bekijk project

Appartementen Lochem

Bekijk project

Interieur Graafschap College Doetinchem

Bekijk project

Woonhuis Amstelveen

Bekijk project

VSO Thriantaschool Emmen

Bekijk project

Woonhuis Schalkhaar

Bekijk project

Glazen villa Berlicum

Bekijk project

Ecovilla Diepenheim

Bekijk project

Schuurwoningen Azelo

Bekijk project

MKC De Wijde Wereld

Bekijk project

Appartementen Doetinchem

Bekijk project

schuurwoning Peize

Bekijk project

Integraal kindcentrum Marelint Marum

Bekijk project

Seniorenappartementen Lochem

Bekijk project

Sociale huurappartementen Ulft

Bekijk project

Verbouwing boerderij Barchem

Bekijk project

Tankstation Zutphen

Bekijk project

Details

Soort project
Wonen
Status
Gerealiseerd
Oppervlakte

180 m2

Locatie

Zutphen, Nederland

Opdrachtgever(s)

Particulier

Aannemer

Dijkman Bouw B.V.

Fotografie

Edith Verhoeven

Interieurbouwer

Wullink Interieurbouw