Schuurwoning Olst

Wonen

Hoe creëer je beschutting én panoramisch uitzicht?

Schuurwoning Olst Wonen

De opdrachtgever had een duidelijke wens: alle functies van hun droomhuis moesten op één niveau komen. Met een relatief korte kavel zorgde dat voor een uitdaging.

De oplossing is gevonden in een L-vorm met twee gezichten. Een onopvallende zwarte schuur aan de voorzijde en een villa met allure aan de achterzijde. Ingepast in het landschap, eigenwijs in woonbeleving.

HR EV Villa Olst OCHTEND 5

In dit huis ervaren we dagelijks de schoonheid van het landschap. Dat geeft thuiskomen een nieuwe betekenis.

MAA client Frans Holleman

Frans Holleman

De voorzijde van de woning bevindt zich op het noorden. Alles doet hier denken aan een eigentijdse schuurwoning. Aan deze zijde overheerst beslotenheid en rust. De antraciet zinken bekleding - van dak tot maaiveld - omsluit de schuur als een mantel.

Het circa 30 meter lange gebouw is in het midden onderbroken waardoor het minder imposant overkomt. Aan weerszijden van de inkeping zitten de garage en de berging. Om eenheid en rust te behouden zijn de deuren zorgvuldig ingepast in het geheel, ze volgen de belijning van de zinken platen. De entree met geïntegreerde carport zit aan de kopse kant.

HR EV Villa Olst AVOND 12
HR EV Villa Olst 52

Maas Kristinsson heeft onze woonwensen vertaald naar de ultieme woonbeleving.

MAA client Frans Holleman

Frans Holleman

Bij binnenkomst is er een doorzicht naar het patio terras en word je als vanzelf de royale eetkeuken met aansluitend de woonkamer ingetrokken. Daar ontvouwt zich het fenomenale uitzicht.

HR EV Villa Olst 1

Omdat de hele gevel van glas is - met ultra dunne kozijnen - lijkt het alsof je midden in het landschap staat. Binnen voelt als buiten. Met geen buren in de directe nabijheid kan er optimaal worden genoten van het groene uitzicht.

Binnen refereren de spanten van het woongedeelte aan de schuren en hoeves in deze streek. De half open patio verbindt het woongedeelte met de andere vertrekken in de lange vleugel. Het gezinsleven speelt zich af rond deze binnenplaats met uitzicht op de tuin en het verhoogde zwembad.

HR EV Villa Olst OCHTEND 18

Kindcentrum De Zeeraket Almere Duin

Bekijk project

Modern Landhuis Wilp

Bekijk project

Renovatie en nieuwbouw Hengelo

Bekijk project

Villa Gorssel

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Basisschool Haren

Bekijk project

Schuurwoning Olst

Bekijk project

Woonhuis Epse

Bekijk project

Hoofdkantoor Vreugdenhil Dairy Foods Nijkerk

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Patiowoning Apeldoorn

Bekijk project

Villa Laren

Bekijk project

Villa Elst

Bekijk project

Kantoor Waterschap Rijn en IJssel Doetinchem

Bekijk project

Woonhuis Amsterdam

Bekijk project

Gebiedsontwikkeling Curaçao

Bekijk project

Villa Lochem

Bekijk project

Hoofdkantoor Vitelco Leather Lichtenvoorde

Bekijk project

Villa Doetinchem

Bekijk project

Lyceum Fons Vitae Amsterdam

Bekijk project

Schuurwoning Olst

Bekijk project

Woonhuis Twello

Bekijk project

Kindcentrum Emmerhout Emmen

Bekijk project

Appartementen en stadswoningen Deventer

Bekijk project

Interieur woonhuis Wierden

Bekijk project

Integraal Kindcentrum Teresa Leeuwarden

Bekijk project

Interieur APS IT-diensten Utrecht

Bekijk project

Brede School De Jutter Vlieland

Bekijk project

Woonhuis Rozendaal

Bekijk project

Appartementencomplex Arnhem

Bekijk project

Productielocatie WILA Lochem

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Woonhuis Oldebroek

Bekijk project

Woningbouwproject Blaricum

Bekijk project

Woonhuis Woerden

Bekijk project

Integraal kindcentrum Argonauten Haarlem

Bekijk project

Verbouwing boerderij Doetinchem

Bekijk project

Rietgedekte villa Ouderkerk aan de Amstel

Bekijk project

Interieur woning Zutphen

Bekijk project

Campus Damwâld

Bekijk project

Landgoedwoning Warnsveld

Bekijk project

Revitalisatie JVO Gymnasium Amersfoort

Bekijk project

Graafschap College Doetinchem

Bekijk project

Sociale huurwoningen Deventer

Bekijk project

Villa Soest

Bekijk project

Kindcentrum Emmer Compascuum

Bekijk project

Verbouwing boerderij Enschede

Bekijk project

Appartementen Lochem

Bekijk project

Interieur Graafschap College Doetinchem

Bekijk project

Woonhuis Amstelveen

Bekijk project

VSO Thriantaschool Emmen

Bekijk project

Woonhuis Schalkhaar

Bekijk project

Glazen villa Berlicum

Bekijk project

Ecovilla Diepenheim

Bekijk project

Schuurwoningen Azelo

Bekijk project

MKC De Wijde Wereld

Bekijk project

Integraal kindcentrum Marelint Marum

Bekijk project

schuurwoning Peize

Bekijk project

Appartementen Doetinchem

Bekijk project

Seniorenappartementen Lochem

Bekijk project

Sociale huurappartementen Ulft

Bekijk project

Verbouwing boerderij Barchem

Bekijk project

Tankstation Zutphen

Bekijk project

RAV Flevoland

Bekijk project

Details

Soort project
Wonen
Status
Gerealiseerd
Oppervlakte

260m2

Locatie

Olst-Wijhe, Nederland

Opdrachtgever

Particulier

Aannemer

Aannemersbedrijf Kuipers, Langeveen

Fotografie

Edith Verhoeven