19046 MAKR Wierden 2

Interieur woonhuis Wierden

Wonen

Sublieme afwerking en slimme lichteffecten.

Interieur woonhuis Wierden Wonen

In een door ons ontworpen woonhuis in het Twenste Wierden is ook het interieur meegenomen, met als integraal onderdeel een uitgekiend lichtplan. Hierdoor is het huis een toonbeeld van rust en eenheid.

Veel woningen hebben een donker middengedeelte, maar dit huis vormt hierop een uitzondering. Het dak is deels opgetild, waardoor daglicht naar binnen stroomt. De glazen strook tussen de twee plafondniveau’s is 40 cm breed, maar heeft een aanzienlijke impact op de lichtinval. Het verhoogde plafond, uitgevoerd in een donkere tint, creëert een zwevend effect met veel dieptewerking.

19046 MAKR Wierden 11

Om de ruimte optimaal te benutten is de keuken onder het opgetilde dak volledig op maat gemaakt. Het kookeiland staat in lijn met de muren en wordt ingekaderd door een wand van Eucalyptus hout. In de achterwand zijn de keukenkasten geïntegreerd, terwijl de zijwanden de deuren aan weerszijden camoufleren. In de nis bevinden zich de ovens en koffiezetapparatuur. De achterwand van de nis verspringt iets om ruimte te bieden voor subtiel strijklicht.

19046 MAKR Wierden 4
19046 MAKR Wierden 3

De grote houten wandplaten met doorlopende verticale banen en het ontbreken van handgrepen, versterken zowel de eenheid als de rustige, minimalistische uitstraling.

Het zwevende effect van het opgetilde dak komt op verschillende plekken terug. Het kookeiland heeft een 6 cm hoge plint met een schaduwsponning, waardoor het visueel los komt van de vloer. Ook de lijnverlichting boven het eiland lijkt te zweven in de ruimte.

19046 MAKR Wierden 20
19046 MAKR Wierden 18

De driezijdige haard is zichtbaar vanuit zowel de woonkamer als de eetkeuken. Ook in de woonkamer is gekozen voor lijnverlichting, in dit geval met twee duo spots.

19046 MAKR Wierden 6
19046 MAKR Wierden 15

In de badkamer is de grote spiegel doorgetrokken tot aan het daklicht. Door de weerspiegeling komt er optimaal daglicht binnen. ’s Avonds zorgt ledverlichting in het daklicht voor hetzelfde effect.
Zachte naturel tinten dragen bij aan de rustige uitstraling van de badkamer.

In de douche zijn de armaturen en de verlichting geïntegreerd in grote wandplaten van keramiek. Dankzij de sublieme afwerking sluit alles naadloos aan en lijkt het één geheel. Mooi detail: de verlichting is perfect uitgelijnd met de douchedrain. Alles klopt.

19046 MAKR Wierden 5
19046 MAKR Wierden 2

De walk-in closet grenst aan de badkamer. Dezelfde houten panelen als in de keuken zijn gebruikt voor de kastenwanden. Ook hier is minimalistische lijnverlichting toegepast, ditmaal strak aan het plafond.

19046 MAKR Wierden 10
19046 MAKR Wierden 9

Kindcentrum De Zeeraket Almere Duin

Bekijk project

Modern Landhuis Wilp

Bekijk project

Renovatie en nieuwbouw Hengelo

Bekijk project

Villa Gorssel

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Basisschool Haren

Bekijk project

Schuurwoning Olst

Bekijk project

Woonhuis Epse

Bekijk project

Hoofdkantoor Vreugdenhil Dairy Foods Nijkerk

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Patiowoning Apeldoorn

Bekijk project

Villa Laren

Bekijk project

Villa Elst

Bekijk project

Kantoor Waterschap Rijn en IJssel Doetinchem

Bekijk project

Woonhuis Amsterdam

Bekijk project

Gebiedsontwikkeling Curaçao

Bekijk project

Villa Lochem

Bekijk project

Hoofdkantoor Vitelco Leather Lichtenvoorde

Bekijk project

Villa Doetinchem

Bekijk project

Lyceum Fons Vitae Amsterdam

Bekijk project

Schuurwoning Olst

Bekijk project

Woonhuis Twello

Bekijk project

Kindcentrum Emmerhout Emmen

Bekijk project

Appartementen en stadswoningen Deventer

Bekijk project

Interieur woonhuis Wierden

Bekijk project

Integraal Kindcentrum Teresa Leeuwarden

Bekijk project

Interieur APS IT-diensten Utrecht

Bekijk project

Brede School De Jutter Vlieland

Bekijk project

Woonhuis Rozendaal

Bekijk project

Appartementencomplex Arnhem

Bekijk project

Productielocatie WILA Lochem

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Interieur hoofdkantoor Sissy-Boy

Bekijk project

Glazen villa Berlicum

Bekijk project

Woningbouwproject Blaricum

Bekijk project

Modern landhuis Laren (Gld)

Bekijk project

Woonhuis Woerden

Bekijk project

Integraal kindcentrum Argonauten Haarlem

Bekijk project

Verbouwing boerderij Doetinchem

Bekijk project

Woonhuis Oldebroek

Bekijk project

Rietgedekte villa Ouderkerk aan de Amstel

Bekijk project

Interieur woning Zutphen

Bekijk project

Campus Damwâld

Bekijk project

Landgoedwoning Warnsveld

Bekijk project

Revitalisatie JVO Gymnasium Amersfoort

Bekijk project

Graafschap College Doetinchem

Bekijk project

Sociale huurwoningen Deventer

Bekijk project

Villa Soest

Bekijk project

Kindcentrum Emmer Compascuum

Bekijk project

Verbouwing boerderij Enschede

Bekijk project

Woonhuis Schalkhaar

Bekijk project

Appartementen Lochem

Bekijk project

Interieur Graafschap College Doetinchem

Bekijk project

Woonhuis Amstelveen

Bekijk project

VSO Thriantaschool Emmen

Bekijk project

Uitbreiding woonboerderij Laren

Bekijk project

Ecovilla Diepenheim

Bekijk project

Schuurwoningen Azelo

Bekijk project

MKC De Wijde Wereld

Bekijk project

Integraal kindcentrum Marelint Marum

Bekijk project

Schuurwoning Peize

Bekijk project

Appartementen Doetinchem

Bekijk project

Seniorenappartementen Lochem

Bekijk project

Sociale huurappartementen Ulft

Bekijk project

Verbouwing boerderij Barchem

Bekijk project

Tankstation Zutphen

Bekijk project

Regionale ambulancevoorziening Flevoland

Bekijk project

Revitalisatie zorglocatie Oranjestein in Doorn

Bekijk project

Woonhuis Amersfoort

Bekijk project

Details

Soort project
Wonen
Status
Gerealiseerd
Locatie

Wierden, Nederland

Opdrachtgever(s)

Particulier

Interieurmaatwerk

Maas Kristinsson Architecten

Lichtontwerp

Maas Kristinsson Architecten en Lumio B.V. Nijverdal

Fotografie

Lumio B.V. Nijverdal