19034 MAKR Woonhuis Amstelveen banner 2

Woonhuis Amstelveen

Wonen

Erfwonen met een menselijke maat.

Woonhuis Amstelveen Wonen

Deze opmerkelijke woning staat aan een dijkweggetje midden in de Amstelveenderpolder. Een landelijke omgeving met weilanden, wilde planten en slootjes doorsneden door de rivier de Amstel. Een plek die doet denken aan een gedicht van Marsman, ‘Denkend aan Holland’.

Om de woning te laten aansluiten bij de kleinschalige structuur van dit landelijke gebied, hebben we gekozen voor een compact hoofdhuis met ‘bijgebouwen’, vergelijkbaar met wonen op een erf.

Het hoofdhuis is bedekt met riet, terwijl het bijgebouw zich iets terugtrekt en de uitstraling heeft van een eigentijdse schuur. De dubbele kappen wekken de indruk van twee afzonderlijke gebouwen, maar ze vormen ruimtelijk gezien één harmonieus geheel.

Aan de achterzijde is de woning via een glazen hal verbonden met een tweede bijgebouw, dat dienst doet als werk- en ontspanningsruimte van het gezin. In dit overgangsgebied naar het landschap bevindt zich ook een beschut patio terras.

19034 MAKR Woonhuis Amstelveen 2
19034 MAKR Woonhuis Amstelveen 4
19034 MAKR Woonhuis Amstelveen 3

De bewoners houden enorm van het buitenleven, ze komen er tot rust. Daarom is de achterpui van de woning volledig van glas. Dit levert een optimale beleving van het landschap op.

Een uitsnede in de zijgevel brengt eveneens de natuur naar binnen en verbindt de twee verdiepingen. De prachtige natuurlijke lichtinval reikt tot in het hart van de woning.

19034 MAKR Woonhuis Amstelveen 10

We zijn super blij met het huis. Het is overzichtelijk en behapbaar, heel fijn voor mensen met een druk leven zoals wij.

de bewoners

Binnen is het open en overzichtelijk. Een lange zichtas loopt vanaf buiten dwars door het huis. Het zitgedeelte bevindt zich aan de linker voorzijde, in het ‘bijgebouw’. Voor de nodige privacy ligt dit deel vanaf de weg gezien iets naar achteren.

Koken en eten nemen een prominente plaats in binnen het huis, grenzend aan het terras met uitzicht op de tuin en de landschappelijke polder. De keuken bevindt zich rechts van de zichtas, de eettafel links.

19034 MAKR Woonhuis Amstelveen 11
19034 MAKR Woonhuis Amstelveen 8
19034 MAKR Woonhuis Amstelveen 9
19034 MAKR Woonhuis Amstelveen 6

Bijzonder is de multifunctionele ruimte aan de voorzijde. Deze knusse plek ligt iets verdiept en wordt afgeschermd door een glazen wand. De bewoners gebruiken de transparante ruimte als speel- en televisiehoek voor hun twee jonge kinderen.

Kindcentrum De Zeeraket Almere Duin

Bekijk project

Modern Landhuis Wilp

Bekijk project

Renovatie en nieuwbouw Hengelo

Bekijk project

Villa Gorssel

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Basisschool Haren

Bekijk project

Schuurwoning Olst

Bekijk project

Woonhuis Epse

Bekijk project

Hoofdkantoor Vreugdenhil Dairy Foods Nijkerk

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Patiowoning Apeldoorn

Bekijk project

Villa Laren

Bekijk project

Villa Elst

Bekijk project

Kantoor Waterschap Rijn en IJssel Doetinchem

Bekijk project

Interieur woonhuis Wierden

Bekijk project

Woonhuis Amsterdam

Bekijk project

Villa Lochem

Bekijk project

Hoofdkantoor Vitelco Leather Lichtenvoorde

Bekijk project

Villa Doetinchem

Bekijk project

Schuurwoning Olst

Bekijk project

Woonhuis Twello

Bekijk project

Appartementen en stadswoningen Deventer

Bekijk project

Integraal Kindcentrum Teresa Leeuwarden

Bekijk project

Lyceum Fons Vitae Amsterdam

Bekijk project

Interieur APS IT-diensten Utrecht

Bekijk project

Brede School De Jutter Vlieland

Bekijk project

Woonhuis Rozendaal

Bekijk project

Kindcentrum Emmerhout Emmen

Bekijk project

Productielocatie WILA Lochem

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Woonhuis Oldebroek

Bekijk project

Woningbouwproject Blaricum

Bekijk project

Woonhuis Woerden

Bekijk project

Integraal kindcentrum Argonauten Haarlem

Bekijk project

Verbouwing boerderij Doetinchem

Bekijk project

Rietgedekte villa Ouderkerk aan de Amstel

Bekijk project

Interieur woning Zutphen

Bekijk project

Campus Damwâld

Bekijk project

Landgoedwoning Warnsveld

Bekijk project

Revitalisatie JVO Gymnasium Amersfoort

Bekijk project

Graafschap College Doetinchem

Bekijk project

Sociale huurwoningen Deventer

Bekijk project

Villa Soest

Bekijk project

Kindcentrum Emmer Compascuum

Bekijk project

Verbouwing boerderij Enschede

Bekijk project

Appartementen Lochem

Bekijk project

Interieur Graafschap College Doetinchem

Bekijk project

Woonhuis Amstelveen

Bekijk project

VSO Thriantaschool Emmen

Bekijk project

Woonhuis Schalkhaar

Bekijk project

Woonhuis Diepenheim

Bekijk project

Schuurwoningen Azelo

Bekijk project

IKC De Wijde Wereld

Bekijk project

Glazen villa Berlicum

Bekijk project

Appartementen Doetinchem

Bekijk project

Tankstation Zutphen

Bekijk project

Seniorenappartementen Lochem

Bekijk project

Sociale huurappartementen Ulft

Bekijk project

Details

Soort project
Wonen
Status
Gerealiseerd
Locatie

Amstelveen, Nederland

Opdrachtgever(s)

Particulier

Interieurontwerp

Maas Kristinsson Architecten (meubelmaatwerk)

Fotografie

Mark Elst