18077 MAKR woonhuis Epse 1

Woonhuis Epse

Wonen

Een perfect maatpak midden in het bos.

Woonhuis Epse Wonen

Ingetogen als het bos en volledig afgestemd op de bewoners. Deze woning in het Gelderse Epse biedt precies datgene wat de eigenaren wilden: kwaliteit en eenvoud.


De gelijkvloerse woning met plat dak staat midden in de bossen van het Gelderse Epse. In dit gebied is de maximale toegestane goothoogte 4,50 meter. Door te kiezen voor één niveau en een ingetogen uiterlijk valt de woning nauwelijks op in het bos.

18077 MAKR woonhuis Epse 2

Een compact huis voor twee personen. Dat was de belangrijkste wens van de opdrachtgevers, voor wie wij jaren geleden ook een woning hebben ontworpen.

Dat huis - zeer ruim en op een open plek - voelde te groot sinds de kinderen waren uitgevlogen. Het nieuwe onderkomen moest daarom overzichtelijk en gelijkvloers worden, liefst in een omsloten omgeving.

Het huis staat iets gedraaid op het perceel, gericht naar het zuidwesten en op voldoende afstand van de buren. Hierdoor profiteert het optimaal van de ruimte (privacy), zon en daglicht.

Vanaf de oprit oogt de woning als een strakke geometrische eenheid. Functies zijn onopvallend weggewerkt in het ontwerp. De voordeur ligt iets terug onder het dakoverstek. De garagedeur is verwerkt in de houten gevel.

De verdiepingshoge ramen laten het ochtendlicht ruim binnenvallen. De opbouw met ramen rondom zorgt voor daglicht in het middendeel van het huis.

18077 MAKR woonhuis Epse 1
18077 MAKR woonhuis Epse 6

Het huis past als een huid om ons heen. Het voelt als een maatpak.’

de bewoners

Het woongedeelte loopt dwars door het huis heen, van voor naar achter. Je komt binnen in de besloten hal. Pas in de centrale as opent de woning zich. Daar zit de eetkeuken en het zitgedeelte. Aan de andere zijde (noordkant) bevinden zich de berging, bijkeuken, logeerkamer en een ruime slaapkamer met badkamer en inloopkast.

Het verandaterras ligt op het zuidwesten en vormt een besloten binnenhoek. Alle woonruimtes en de slaapkamer grenzen aan dit beschutte en zonnige terras.
Om fraaier zicht op de bostuin te verkrijgen staat het huis op een plateau.

18077 MAKR woonhuis Epse 4
18077 MAKR woonhuis Epse 8

Zowel binnen als buiten is veel hout verwerkt, passend bij de natuurlijke sfeer van het bos. Aan de voorzijde is het hout doorgetrokken in de overstek. Achter is het witte plafond van de eet- en woonkamer doorgezet in de terrasoverkapping. Het wit reflecteert het licht.

Overal is de hoge kwaliteit van afwerking en aandacht voor details te zien, zelfs aan het metselwerk. De stenen lopen prachtig door, er is geen verstorende dilatatievoeg. De voeg zit er wel maar is door een slimme inpassing niet te zien.
De gemêleerde aardetinten sluiten perfect aan bij omgeving.

18077 MAKR woonhuis Epse 3

Kindcentrum De Zeeraket Almere Duin

Bekijk project

Modern Landhuis Wilp

Bekijk project

Renovatie en nieuwbouw Hengelo

Bekijk project

Villa Gorssel

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Basisschool Haren

Bekijk project

Schuurwoning Olst

Bekijk project

Woonhuis Epse

Bekijk project

Hoofdkantoor Vreugdenhil Dairy Foods Nijkerk

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Patiowoning Apeldoorn

Bekijk project

Villa Laren

Bekijk project

Villa Elst

Bekijk project

Kantoor Waterschap Rijn en IJssel Doetinchem

Bekijk project

Woonhuis Amsterdam

Bekijk project

Gebiedsontwikkeling Curaçao

Bekijk project

Villa Lochem

Bekijk project

Hoofdkantoor Vitelco Leather Lichtenvoorde

Bekijk project

Villa Doetinchem

Bekijk project

Lyceum Fons Vitae Amsterdam

Bekijk project

Schuurwoning Olst

Bekijk project

Woonhuis Twello

Bekijk project

Kindcentrum Emmerhout Emmen

Bekijk project

Appartementen en stadswoningen Deventer

Bekijk project

Interieur woonhuis Wierden

Bekijk project

Integraal Kindcentrum Teresa Leeuwarden

Bekijk project

Interieur APS IT-diensten Utrecht

Bekijk project

Brede School De Jutter Vlieland

Bekijk project

Woonhuis Rozendaal

Bekijk project

Appartementencomplex Arnhem

Bekijk project

Productielocatie WILA Lochem

Bekijk project

Woonhuis Enschede

Bekijk project

Woonhuis Oldebroek

Bekijk project

Woningbouwproject Blaricum

Bekijk project

Woonhuis Woerden

Bekijk project

Integraal kindcentrum Argonauten Haarlem

Bekijk project

Verbouwing boerderij Doetinchem

Bekijk project

Rietgedekte villa Ouderkerk aan de Amstel

Bekijk project

Interieur woning Zutphen

Bekijk project

Campus Damwâld

Bekijk project

Landgoedwoning Warnsveld

Bekijk project

Revitalisatie JVO Gymnasium Amersfoort

Bekijk project

Graafschap College Doetinchem

Bekijk project

Sociale huurwoningen Deventer

Bekijk project

Villa Soest

Bekijk project

Kindcentrum Emmer Compascuum

Bekijk project

Verbouwing boerderij Enschede

Bekijk project

Appartementen Lochem

Bekijk project

Interieur Graafschap College Doetinchem

Bekijk project

Woonhuis Amstelveen

Bekijk project

VSO Thriantaschool Emmen

Bekijk project

Woonhuis Schalkhaar

Bekijk project

Glazen villa Berlicum

Bekijk project

Ecovilla Diepenheim

Bekijk project

Schuurwoningen Azelo

Bekijk project

MKC De Wijde Wereld

Bekijk project

Integraal kindcentrum Marelint Marum

Bekijk project

schuurwoning Peize

Bekijk project

Appartementen Doetinchem

Bekijk project

Seniorenappartementen Lochem

Bekijk project

Sociale huurappartementen Ulft

Bekijk project

Verbouwing boerderij Barchem

Bekijk project

Tankstation Zutphen

Bekijk project

RAV Flevoland

Bekijk project

Details

Soort project
Wonen
Status
Gerealiseerd
Locatie

Epse, Nederland

Opdrachtgever(s)

Particulier

Woonoppervlakte

200m2

Aannemer

Enderink Joppe

Installateur

Eefting Epse

Constructeur

Qbuz Barchem

Fotografie

Edith Verhoeven